Laat je groene vingers wapperen!

Geslaagde plantenbeurs: veel geruild & weg gegeven

De eerste plantenruilbeurs in de Dorpstuin in Rheden, op vrijdag 17 mei, was een groot succes. Er kwamen ervaren plantenruilers met een teiltje om planten in mee te nemen, en mensen die voor het eerst een tuin hebben en nog geen idee welke planten ze erin willen. 

 

Veel ruilers waren voor het eerst in de wat verstopt liggende openbare binnentuin aan de Zwarteweg. Ze ontdekten daar een oase van lila deinende beemdkroon rond een aantrekkelijk grasveld en bloeiende borders.

 

De volgende dag werden de planten die over waren gratis weggegeven. Via een oproepje op de Weggeefhoek hadden ze in een mum van tijd een nieuwe bestemming gevonden.

 

Het tuinteam van de Dorpstuin is erg enthousiast over het initiatief van Eva Oostwegel van WiekentRheden. ‘Volgend jaar weer,’ aldus penningmeester en tuinvrijwilliger Greetje Wallet ‘En 7 september organiseren we ‘thee op de tuin’. Dit weekend werd daarvoor als vlierbloesem geplukt. Die wordt verwerkt tot thee en vlierbloesemlimonade.

 

De Dorpstuin kan nog extra groene vingers gebruiken. Vaste werkochtend is zaterdag, van 9.30-11.30 uur. Je bent welkom in de Dorpstuin, Zwarteweg 6 (naast de snackbar).

Hieronder een overzicht van aanstaande bijeenkomsten

25 juli 2024 (donderdag) Zomeravond helpen in de tuin
31 juli 2024 (woensdag) Zomeravond helpen in de tuin
7 september 2024 Thee op de tuin

Wil jij ook vaker helpen?

Wil je actief betrokken zijn bij onze dorpsgemeenschap? Heb je groene vingers of wil je ze juist ontwikkelen? Kom dan bij ons team en help mee in onze bloeiende dorpstuin! In onze tuin streven we naar meer dan alleen mooie bloemen en groenten. We creëren een levendige ontmoetingsplek waar buurtbewoners samenkomen, ideeën uitwisselen en samenwerken aan een groenere omgeving. Als vrijwilliger in onze tuin heb je de kans om:

De verbinding te leggen

Leer je dorpsgenoten kennen en werk samen aan een gedeeld doel. Samen kunnen we ons dorp nog mooier maken. 

Je groene vingers te laten wapperen

Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint, er is altijd ruimte om te leren en te groeien in onze tuin.

Kom langs op

Dorpstuin Rheden

Zwarteweg 6, Rheden

De tuin is altijd open!

logo2

Stuur ons een bericht

Onze secretaris Esther beantwoordt dan je e-mail.
Scroll naar boven