Over ons

Onze dorpstuin bestaat sinds 2015 en trekt ieder jaar veel bezoek, van zowel mensen als vele diersoorten!

Hoe het begon

Mieke en Giel hebben in 2015 de buurttuin opgericht. Verscholen tussen woningen in Rheden hebben zij een groen paradijs gemaakt op een braakliggend stuk grond: buurttuin Zwarteweg. Hier heeft jaren een gebouw ontstaan. Eerst zat er een school in, later het judocentrum. Mieke en Giel hebben de tuin helemaal samen ontworpen, opgebouwd en onderhouden. Ze hebben de tuin zo samengesteld dat je er het hele jaar van kunt genieten. Er zijn bloemen, planten, struiken en groenten en fruit te vinden. Door hun harde werk is dit een fantastische plek geworden waar de buurt elkaar ontmoet en geniet van het groen. Toen Mieke en Giel verhuisden, is de buurttuin overgegaan naar een groep vrijwilligers uit Rheden. 

Vandaag de dag

De Dorpstuin Rheden is een openbare binnentuin aan de Zwarteweg waar iedereen uit het dorp welkom is om te ontdekken, samen te tuinieren, te picknicken. In de tuin staan bomen, heesters, vaste planten en eenjarigen die mens en natuur veel te bieden hebben. In sommige vakken hebben we groenten gezaaid en achter in de tuin staan verschillende bessenstruiken. De dorpstuin wordt onderhouden door een groep vrijwilligers. We zijn er op zaterdagmorgen van 9.30-11.30 uur en soms ook op andere dagen.

Ontmoet ons team

Omdat we een stichting zijn en we geld beheren om de tuin te onderhouden heeft de dorpstuin een bestuur. Het bestuur bestaat uit drie mensen uit Rheden:

Voorzitter: Mechelien Bosveld - Hermsen
Penningmeester: Greetje Wallet
Secretaris: Esther van Ophuizen - Dieker

Deze drie dames uit het bestuur zijn ook onderdeel van de vaste groep tuinvrijwilligers.

insect, butterfly, entomology-4095190.jpg
Mechelien

Voorzitter

butterfly, insect, flower wallpaper-176156.jpg
Greetje

Penningmeester

blue butterfuly, butterfly, insect-8028888.jpg
Esther

Secretaris

Natuurlijk is het leuk om wat te plukken en mee te nemen naar huis. Dat mag, maar we vinden het wel fijn dat als je wil oogsten, je ook af en toe mee helpt in de tuin, of een bedrag doneert.

vegetables, vegetarian, tomatoes-3386212.jpg

Namens de vrijwilligers

Kom langs op

Dorpstuin Rheden

Zwarteweg 6, Rheden

De tuin is altijd open!

logo2

Stuur ons een bericht

Onze secretaris Esther beantwoordt dan je e-mail.
Scroll naar boven